دلایل جوش آوردن ماشین چیست
دلایل جوش آوردن ماشین ممکن است ناشی از اشکال در سیستم خنک کننده، ترموستات، واتر پمپ، فن رادیاتور، واشر سرسیلندر، مسیر اگزوز خودرو یا کیفیت روغن موتور باشد.
دلایل جوش آوردن ماشین در هوای سرد ممکن است به دلیل کمبود آب در رادیاتور باشد. به همین دلیل، اکثر تعمیرکاران خودرو قبل از سفر راننده، تأکید دارند که مطمئن شوند رادیاتور به اندازه کافی پر شده باشد.
در برخی موارد، جوش آوردن ماشین ممکن است به دلیل گرمای زیاد، به ویژه در فصل تابستان، و عدم فعالیت صحیح فن خنککننده موتور رخ دهد. در این شرایط، آبی که از سیلندر خارج میشود، به دلیل کمبود خنکایش، به سمت موتور بازمیگردد و با درجه حرارت بسیار بالاتری دوباره به خارج میآید.
یکی از دلایل دیگر جوش آوردن ماشین ممکن است عدم استفاده از مایع ضد جوش در رادیاتور باشد. مایع ضد جوش دارای نقطه جوش بسیار بالاتری نسبت به آب است و پس از ترکیب با آب، در رادیاتور میریزد. این اقدام موجب افزایش نقطه جوش مایع خنککننده میشود و از احتمال جوش آوردن موتور جلوگیری میکند.
برای تحلیل آمپر آب اتومبیل هنگام روشن و خاموش شدن رشته رادیاتور ماشین و تعیین محدوده دمای نرمال موتور، میتوانید به این شرح عمل کنید:
۱. ابتدا خنککننده را خاموش کنید و از ماشین پیاده شوید.
۲. حالا ماشین را روشن کنید و میزان آمپر دما را بررسی کنید.
۳. پس از توقف چرخش حرفهها، همچنان حالت آمپر را بررسی کنید.
۴. محدوده زمانی که آمپر در آن باشد، زمان نرمال دمای موتور ماشین شماست.
توجه داشته باشید که در برخی مواقع، عقربه آمپر اتومبیل ممکن است در سرپایینترین نقطه زیر محدوده باشد یا هنگام روشن شدن خنککننده ماشین، عقربه از محدوده زمان مشخص شده کمی پایینتر یا بالاتر آید. در صورت موفق نشدن در مشکل جوش آوردن خودروی خود میتوانید با مکانیک سیار در تبریز که بصورت ۲۴ ساعته فعالیت دارند تماس بگیرید.
دلایل جوش آوردن ماشین چیست؟
۱.مایع رادیاتور اولین دلایل جوش آوردن ماشین کم بودن مایع خنک کننده ماشین یکی از عوامل اصلی جوش آوردن ماشین است.
اگر ماشین شما جوش آورد، باید میزان مایع خنک کننده رادیاتور را با چک کردن قطعات مختلف آن مثل درپوش رادیاتور و سایر قطعات آن بررسی کنید تا از وضعیت سلامت رادیاتور اطمینان حاصل کنید. اگر نیاز باشد با ریختن مایع ضد جوش، مشکل را حل کنید تا موتور آسیب بیشتری نبیند.
یک نکته بسیار مهم که در خیلی از مواقع نادیده گرفته میشود، تعادل آب و مایع خنک کننده است که اگر بین آنها هماهنگی وجود نداشته باشد، موتور گرم میشود؛ به همین خاطر در هنگام جوش آوردن ماشین به تعادل این دو مایع توجه کنید. چرا ماشین جوش میاره
۲.آسیب دیدن واتر پمپ دومین دلیل جوش آوردن خودرو اگر پمپ آب شکسته یا نشتی داشته باشد، قطعاً باعث جوش آوردن موتور خودرو میشود. همچنین اگر پروانههای پمپ آب گیر کنند، نیز موجب گرم شدن موتور ماشین میشوند.
جوش آوردن موتور خودرو
۳.کثیف بودن رادیاتور با گذشت زمان و پس از چند سال ممکن است رسوب مایعات در رادیاتور انباشته شوند. این موضوع موجب مسدود شدن بخشهای مختلف رادیاتور مانند شیارها و پرههای آن میشود.
بسته شدن هر کدام از قسمتهای رادیاتور میتواند سبب جوش آوردن ماشین شود. اگر رادیاتور انسداد و کثیفی داشته باشد، گرم شدن ماشین در زمان صعود از سر بالایی یا زمانی که کولر روشن است رخ میدهد.
بنابراین، اگر آلودگی و رسوب در هر بخش از رادیاتور وجود داشته باشد، اول اطراف رادیاتور را با آب و صابون و برس پاک کنید. بعد دریچه رادیاتور و دریچه خروج مایع را باز کنید تا مایعات موجود در رادیاتور خارج شوند. با استفاده از محلولهای شوینده رادیاتور ماشین و آب مقطر برای پاک کردن داخل رادیاتور استفاده کنید
نظری نیست.